16.12. La, Ilves FS – GFT/Prinsessat 4-5 (1-5), Tesoman Palloiluhalli.

Ilveksen kauden surkein puoliaika osui viimeiseen otteluun Tesomalla. GFT:n ja erityisesti Daniela Tjederin terävyys maalipaikoissa avauspuoliajalla teki Ilveksen tilanteen vaikeaksi tänään. Toisella puoliajalla eroa lähdettiin kaventamaan ”lentävällä maalivahdilla” Tamperelaisten pelastessa suomen liigassa oman ennätysaikansa n.14.minuuttia ”ilman maalivahtia”. Maalin päähän jäänyt kiri oli harmittava, mutta tämän päivän ottelu ei vielä ratkaissut mitään koko kauden osalta. Ensimmäisen puoliajan tekeminen oli tänään niin heikkoa, että tappio oli täysin ansaittu tulos.

Ottelu sai heikoimman mahdollisen alun, kun jo ensimmäisellä minuutilla keltapaidat menettivät pallon keskellä kenttää omalla alueella ja kokenut Daniela Tjeder kiitti laukomalla pallon verkkoon(0-1). Tämän maalin Ilves kuittasi kuitenkin avausjakson parhaalla kuviolla. Tiina Pöyryn päästessä laidalta ohi vastustajastaan. Pöyry toimitti pallon maalia kohti keskeltä juosseelle Matilda Herraselle joka siirsi sen verkkoihin(1-1).
Tästä kului noin viisi minuuttia kun alkoi GFT:n tehohetket. GFT:n peliavauksesta koko Ilves-kenttä ohitettiin luvattoman helposti ja Tjeder pääsi taas laukomaan keskeltä ja ohitti Tytti-Maaria Mikkolan toistamiseen. (1-2)
Heti perään tuli lisää kylmää vettä niskaan, kun GFT:n nopea vastahyökkäys toi pallon ”vaihteeksi” Tjederille joka osui jälleen (1-3). Seuraava maali tuli pallonmenetyksestä omalla alueella josta Tjeder pääsi taas laukomaan. Mikkolan torjunnasta pallo kimposi Pirta Hiukalle joka vei vieraat jo 1-4 johtoon. Löysästi pelaaminen omassa päässä tuotti vielä yhden takaiskun, kun GFT ”käveli” sivurajapotkusta lukemat 1-5:een.
Tässä vaiheessa oli selvä ettei 4vs4 kenttäpelaaminen toisi Ilvestä takaisin ja tauolla tehtiin jo suunnitelmat aikaiseen ”ylivoimapeliin”. Pelaaminen oli tänään yksinkertaisesti niin hidasta ettei muuta toivoa ollut.

Iloisena asiana Tamperelaiset esittivätkin enimmäkseen laadukasta ja keskittynyttä ylivoimapeliä ja, kun GFT joutui vielä vaihtamaan maalissa pelanneen ja itseään loukanneen Heidi Lindströmin tilalle Heidi Pihlajan oli mustapaidoilla entistä vähemmän kenttäpelaajia. Kirin aloittanut kavennusmaali tuli kuitenkin vasta 33.minuutilla Emilia Jokisalon lapikkaasta. Syvältä saadusta vapaapotkusta Jokisalo osui ensin muuriin, mutta toimitti paluupallon voimalla verkkoon.(2-5) Jenni Häklillä oli seuraavassa maalissa helppo työ, kun pallo kimposi sopivasti maalinedustalle Jokisalon syötöstä(3-5). Vain minuutti tästä oltiin jo maalin päässä Jonna Kykkäsen lauottua pallon alakulmaan Jokisalon ollessa jälleen tärkeässä roolissa ”maskia” tekemässä.(4-5) Loppuminuuteilla ei saatu kuitenkaan tarpeeksi laadukkaita tekopaikkoja vaikka lähellä käytiin. Myös GFT:llä oli paikkoja voiton varmistamiseen, mutta lopputulokseksi jäi 4-5 ja GFT:lle pitkästä aikaa voitto Tamperelaisista naisten futsal-liigassa.

Tamperelaiset (ja koko Futsal-Suomi) siirtyvät nyt pelien osalta Joulutauolle, mutta tuntumaa pidetään yllä vielä yhdellä täydellä harjotusviikolla ja välipäivinä vapaaehtoisilla harjoituksilla Pirkkahallin futsalkentillä. Ensi vuoden alusta Ilves FS naisetkin siirtävät toimintansa uuteen kotihalliin Kauppi Sports Centeriin. Kaupissa tullaan harjoittelemaan 2.1 alkaen vähintään kolme kertaa viikossa ja ensimmäinen kotiottelu on luvassa 6.1 La, kun Ilves kohtaa harjoitusottelussa Ylöjärven Ilveksen klo 13. Tämän ottelun jälkeen on vuorossa ensimmäinen virallinen ottelu kentällä, kun Ilves FS miehet pelaavat GFT:tä vastaan Futsal-liiga kamppailunsa klo 16.

Toivoa sopii että Kaupista muodostuisi Tamperelaisille ensimmäinen todellinen kotikenttä. Pirkkahalli ja Tesoma eivät ole hienosta menestyksestä huolimatta tuntuneet todellisilta ”kodeilta”. Ensimmäistä kertaa Ilves FS naiset pääsevät harjoittelemaan säännöllisesti kolme kertaa viikossa samalla kentällä kuin pelaavat. Lisäksi kentän alusta on huippufutsalille ainoa oikea eli parketti.

Tervetuloa jo nyt kotipeleihin loppukaudeksi Kauppiin!

Futsal-Liiga TV:n ottelukooste