4.4, Ilves FS – GFT/Prinsessat, 0-4 (0-1) Kauppi Sports Center, klo 18.15
Naisten liiga, Playoffs, 2.loppuottelu
Yleisömäärä: 255

Raportti:
Neljän perättäisen mestaruuden jälkeen on tyytyminen tällä kertaa hopeaan. Maanantaihin verrattuna huomattavasti parempi esitys ei riittänyt tänään, kun lukuisista hyvistä maalipaikoista ei onnistuttu. GFT sen sijaan pystyi iskemään erikoistilanteista kaksi maalia eteen ja vei Ilveksen jälleen vaikeaan tilanteeseen takaa-ajajaksi josta se ei tällä kaudella GFT:tä vastaan pystynyt keskinäisissä peleissä nousemaan tasoihin.

Tamperelaiset eivät päässeet ottelun alussa vielä hyvään vireeseen vaan peli oli hiukan hermostunutta ja 4.minuutin kohdalla palautusvirheestä maalivahdille tulleesta epäsuorasta vapaapotkusta GFT:n Heidi Lindström laukoi helpon näköisesti 0-1 vieraille. Ensimmäisen maalin jälkeen Ilves sai omasta pelistä kiinni ja vyörytti kovalla tahdilla tilanteita vastustajan päätyyn samalla puolustaen paremmin kuin avausottelussa maanantaina. 14.minuutin kohdalla Lindströmin rikottua varoituksen arvoisesti oli Ilveksellä erinomainen mahdollisuus tasoittaa lähivaparista, mutta Emilia Jokisalon veto ei löytänyt tietään verkkoihin. Jokisalo joka oli vahvalla pelipäällä tänään kilautti GFT-maalin tolppaakin voimakkaalla laukauksella, mutta tällä viikolla ei Ilves maaleilla päässyt juhlimaan kuin kerran.

Toisen puoliajan alussa GFT tuli vahvasti Ilveksen joutuessa rikkomaan nopeasti kahteen otteeseen. Tiina Pöyry sai keltaisen kortin pysäytettyään lupaavan vierashyökkäyksen. Kotijoukkueen hakiessa avausmaalia tuli kylmää vettä niskaan 25.minuutin kohdalla, kun Lindström veti kaukaa kulmapotkusta syötetystä pallosta GFT:n 0-2 johtoon. Ilves kävi tämän jälkeen hätyyttelemässä vieraiden maalia useampaankin otteeseen. Jonna Kykkäselle osui useampi hyvä tontti viimeistelyyn, mutta harmittavan läheltä ohi maalia joka kerta mentiin. Finaalien ratkaisuotteluihin erikoistunut Elina Myllymäki teki vieraille komean 0-3 osuman 32.minuutin kohdilla ja tilanne kävi tukalaksi. Hetkeä myöhemmin otetulla ”lentävällä maalivahdilla” saatiin tasokkaampaa jälkeä aikaan kuin maanantaina, mutta ei tosiaan niitä tärkeitä kavennusosumia. Loppua kohden pelin tempokin jo painoi jaloissa ja ratkaisuissa turhan paljon. 38.minuutin kohdalla Maiju Hirvonen teki vieraille vielä 0-4 tyhjään maaliin ja GFT/Prinsessat pääsivät hetken kuluttua juhlimaan mestaruutta 4:n Ilveksen vuoden jälkeen. Onnittelut mestaruudesta vielä Espooseen!

Ennakko:
Tamperelaiset lähtevät hakemaan kahta voittoa putkeen jatkaakseen jo 4 vuotta jatkunutta mestaruusputkeaan. Vastus on totutun kova GFT joka maanantaina oli vahvempi kotikentällään. Ilves on pyrkinyt käyttämään lyhyen ajan otteluiden välissä mahdollisimman hyvin ja kotikentällä on odotettavissa vahvempi esitys kuin Espoossa pari päivää aiemmin. Tamperelaiset pääsevät otteluun kaikilla samoilla pelaajilla ketkä ensimmäisessä finaalissa olivat kokoonpanossa.