2.12. Ilves FS – MuSaFutsal 3-1 (2-0) Tesoman Palloiluhalli, Tampere

Tamperelaiset ottivat tänään pelin hienosti haltuun ensimmäisestä vaihdosta lähtien. Ensimmäisen kerran samassa kentässä aloittaneet Korsumäki, Pöyry, Jokisalo ja Teittinen esittivät vahvoja otteita ja pitivät palloa ajoittain todella näyttävästi. Erityisesti Elina Korsumäki oli tänään kauden parhaassa iskussa. 4.minuutin kohdalla tuli ensimmäinen merkintä pöytäkirjaan ”Ellin” onnistuessa Tiina Pöyryn siirtämästä vapaapotkusta. Myös Ilveksen toinen kenttä ja muu joukkue sai pelinsä käyntiin vahvasti. 3:n viikon tauon jälkeen liigapelissä pelannut Jonna Kykkänen tarjoili useita hienoja syöttöjä joista tänään päästiin haastamaan MuSa-vahti Siiri Liljaa. Liljan hyvät vastaantulot ja torjunnat tänään pitivät MuSa:n pelissä mukana lukemien osalta. 14.minuutin kohdalla Tamperelaiset saivat kaivatun toisen osuman Korsumäen ja Pöyryn pelatessa hienosti läpi Porilaisten puolustuksen. Pöyryllä oli lopulta suhteellisen helppo työ siirtää Ilves 2-0 johtoon. Ensimmäisellä puoliajalla oli lähellä MuSa:n virhetilin täyttyminen, mutta tällä kertaa ei kympin vaparille päästy.

Toinen puoliaika alkoi jopa ensimmäistä paremmin, kun heti avausvaihdossa helähti vastustajan verkoissa. Pöyry pelasi Mira Teittisen kanssa hienosti yhteen ja pääsi laukomaan keskeltä lukemat 3-0:n. Tämän jälkeen peli tasoittui kenttätapahtumien osalta. Tamperelaiset eivät pystyneet luomaan aivan avauspuolikkaan kaltaisia tekopaikkoja. Hyvällä puolustamisella ja prässillä saatiin kuitenkin pidettyä myös vastustaja poissa Lilli Sandströmin vartioimalta maalilta. 30.minuutin kohdalla vieraat ottivat odotetusti jo lentävää maalivahtia peliin mukaan (Laurila). Ylivoima aiheutti jonkun verran ongelmia Ilvekselle MuSa:n esittäessä uusia kuvioita. Ilveksen onneksi palloa saatiin pidettyä pidempiä jaksoja niin ettei mustapaitainen vieras saanut ylivoimapeliään helposti käyntiin. 36.minuutin kohdilla MuSa kavensi Milla Ljungmanin toimesta, mutta sen jälkeen ei maaleja enempää nähty muutamasta hermostuttavasta tilanteesta huolimatta.

Ilves palasi näin toisen kerran tällä kaudella heti tappion jälkeen voittajaksi. Sarjan kärki on äärimmäisen tasainen ja nyt saavutettu kärkipaikka voi vaihtua jo huomenna kakkostilaksi riippuen muista peleistä. Joka tapauksessa 9:n ottelun jälkeen ollaan hyvässä vauhdissa ja kevätkierroksen peleihin on hyvät lähtökohdat.