18.2. Liiga, GFT/Prinsessat – Ilves FS 1-1 (1-1)

Ilves matkusti kolmatta kertaa lyhyen ajan sisällä Espooseen. Tällä kertaa Leppävaarassa pelatussa ottelussa oli panoksena runkosarjasijoitukset ja kotietu pudotuspeleihin. Ottelun päättyminen tasapeliin piti Ilveksen 3:n pisteen etumatkan Prinsessoihin ennallaan. GFT:n ensimmäisen minuutin osuma ja Ilveksen nopea tasoitus kapteeni Jonna Hyvärisen toimesta jäivät ottelun ainoiksi osumiksi.

Ottelun lukemat jäivät tänään edellisen Cup-matsin (2-1 Ilvekselle) tapaan “vaatimattomiksi”. Myös kenttätapahtumat olivat selvästi edellistä kohtaamista rauhallisempia. Molempien keskittyminen pysyi tänään itse pelissä ja mitään “ylimääräisiä” tilanteita ei sattunut.
Ensimmäisen puoliajan aluksi Ilves sai pallon pariin kertaan vaarallisesti GFT:n maalille, mutta avausmaalista vastasivat Prinsessat. Vain 55 sekuntia oli kellossa, kun Heidi Lindström onnistui Kiia Laineen syötöstä. Heti seuraavassa vaihdossa Ilves tuli tasoihin. Tamperelaiset pelasivat hyvällä syöttöpelillä Jonna Hyvärisen vapaaksi maalin edustalle. Hyvärinen onnistui viimeistelemään kauden avausmaalinsa tarkalla sijoituksella ohi GFT:n Petra Häkkisen. Syötön maaliin tarjoili Emilia Jokisalo. Tämän jälkeen maalihanat kuitenkin kuivuivat molempien joukkueiden puolustusten sekä maalivahtien päästessä paremmin peliin mukaan. Vahvaa kevätkierrosta Ilveksen maalilla pelaava Lilli Sandström oli jälleen kerran pelipäällä ja torjui GFT:n tilanteet avausmaalin jälkeen varmuudella. Ensimmäisen jakson parhaita paikkoja Ilveksellä tuli erityisesti erikoistilanteista ja hyvistä kuljetuksista vastustajan alueella. Viimeistelyn ollessa vaisua mentiin tauolle 1-1 lukemissa.

Toiselle puoliajalle GFT sai apuvoimia Heidi Pihlajan tullessa peliin mukaan. Lisäjaloille olikin tarvetta vaikka aivan liian usein Ilves päästikin väärillä tai turhan hätäisillä ratkaisuilla GFT:n huilaamaan. Pidempiä hyökkäyksiä ei keltaisten toimesta tehty tänään tarpeeksi Leppävaarassa. 33.minuutin jälkeen oli kuitenkin vierailla todelliset huippupaikat ratkaista ottelu. Ensimmäisenä Jonna Kykkänen purjehti läpi, mutta Ilves ei onnistunut päättämään lupaavaa tilannetta maaliin. Minuutti myöhemmin ensimmäistä otteluaan tällä kaudella pelannut Elina Korsumäki laukoi napakasti alakulmaan, mutta GFT:n Häkkinen sai tämänkin torjuttua. Hieman myöhemmin Ilveksellä oli vapaapotku hyvältä paikalta joka kuivui siihen kun tuomarit vihelsivät Ilvekselle virheen maalinedustalta ennen kuin laukausta siirrosta saatiin edes lähtemään. 36.minuutilla Jokisalo osui vielä GFT-maalin tolppaan n.8m etäisyydeltä. Lopussa Ilves haki ehkä hieman aktiivisemmin lisäosumia muttei enää päässyt aivan huippupaikoille. Prinsessoilta nähtiin vielä muutamia laukauksia jotka kuitenkin Ilveksen onneksi suuntautuivat enimmäkseen ohi maalista.
Lopputulos 1-1 ei ainakaan Tamperelaisia tyydyttänyt summerin soidessa. Vasta kaksi tuntia myöhemmin tilanne muuttui, kun sarjaa johtanut ACE hävisi oman ottelunsa Ylöjärven Ilveksen vieraana. Ilves FS nousi kyseisen tuloksen ansiosta (pitkästä aikaa) sarjan kärkeen kun kaksi kierrosta on vielä pelaamatta.

Ilveksen seuraava kotiottelu pelataan ensi lauantaina 25.2 poikkeuksellisesti Pirkkahallin D-puolella parkettikentällä. Ottelu Liikunnan Riemua vastaan alkaa klo 13.00.

Ilves piti Riemun nollilla, Kykkänen tehoili 5 maalia.