27.1.18 KaDy – Ilves FS, Huhtasuo yk 1-6 (1-2)

Tammikuun viimeinen liigakierros toi Ilvekselle toisen perättäisen voiton ja nosti Tamperelaiset toiselle paikalle sarjassa joka oikeuttaisi mahdollisesti tärkeään kotietuun välierissä. Ensimmäisellä puoliajalla ei vielä saatu ratkaisevaa eroa tehtyä, kun viimeinen terävyys tilanteissa puuttui ja KaDy:n puolustus kesti vielä hyvin. 25.minuutin kohdalle sattunut ”tehovaihto” jossa osuivat Emilia Jokisalo ja Jenni Häkli oli ottelun ratkaiseva hetki.

Avausmaali ottelulle saatiin 4.minuutin kohdalla Mira Teittisen löydettyä sivurajapotkusta maalille vapaaksi unohtuneen Matilda Herrasen (0-1). Ensimmäisen osuman jälkeen Ilves tuskaili maalinteon kanssa ja peli ei ollut tarpeeksi rentoa. 17. minuutin kohdalla kuitenkin Emilia Jokisalo pelasi hienosti tilanteen loppuun KaDy päässä ja siirsi keltapaidat kahden maalin johtoon (0-2). Näillä lukemilla mentiin melkein tauolle, mutta kotijoukkue sai aivan lopussa sivurajan ja sopi aikalisällä erinomaisen sivurajakuvion joka toteutettiin millintarkasti. Iina Markkanen laukoi näyttävän kavennusosuman ohi Lilli Sandströmin (1-2)

Toisella puoliajalla Tamperelaiset tiivistivät peliään ja paransivat joka osa-alueella. Jokisalon 1-3 ja Häklin 1-4 maalit 25. minuutin kohdalla helpottivat tilannetta vielä entisestään. Jokisalo sai lopulta hattutempun täyteen 31.minuutin kohdalla. Kotijoukkue haki loppuminuuteilla kirivaihdetta käyttämällä ”lentävää maalivahtia” mutta kovin suurissa vaikeuksissa Ilves ei ollut. Maria Mäntylä kaunisteli lukemia vielä 37.minuutin kohdalla ja Tamperelaiset pääsivät lauantai-iltaan kolmen pisteen kanssa.

Futsal-Liiga TV:n ottelulähetys