Liiga, GFT – Ilves FS 3-5 (2-1)
Opinmäen Koulu, Espoo

Raportti:
Kauden ensimmäinen klassikko-ottelu GFT:n ja Ilveksen kanssa pelattiin TV-Kameroiden loisteessa Espoo Opinmäessä. Tamperelaiset tuskailivat aikansa oman pelinsä kanssa, mutta pääsivät 2.puoliajalla niskan päälle. 2-1 tappioasema käännettiin nopeasti 2-3:een ja loppupeli sujui pitkälti Ilveksen kontrollissa.

Ottelun alku oli synkkä, kun Ilveksen puolustusvirhe vapautti Daniela Tjederin tekopaikkaan josta Tjeder onnistui toimittamaan pallon Ilves-pelaajan kautta maaliin. Ilves sai tuoda palloa ylös alkuvaiheessa rauhassa GFT:n puolustaessa puolesta kentästä. Pelinpyöritys tuotti useita hyviä tekopaikkoja, mutta vasta 10.min kohdalla puolustus puhkaistiin kunnolla, kun Ilveksen parhaana tänään palkittu Jonna Kykkänen pääsi viimeistelemään tasoituksen 1-1. Ilveksen hallinnan keskellä kulmatilanteen jälkeen Tamperelaiset nukkuivat ja GFT iski vastaan. Maajoukkuepelaaja Pirta Hiukka rankaisi tästä nukahduksesta (2-1).

Toiselle puoliajalle Ilves kokosi itsensä uudelleen ja ”yksi vaihto” käänsi ottelun päälaelleen. Ensin Jokisalo onnistui tasoittamaan (2-2) ja sen jälkeen Kykkänen teki läpiajosta 2-3. Ottelu sai tästä lisää vauhtia ja peli parani myös Tamperelaisilla. 29.minuutilla ensimmäisen liigaottelunsa pelannut Pinja Peuramäki pääsi laidasta läpi ja viimeisteli maalivahdin jalkojen välistä (2-4). Vain minuutti myöhemmin Peuramäki onnistui uudelleen hienon kuvion päätteeksi. Seuraavilla minuuteilla oli hattutemppukin lähellä. GFT tuli vielä kahden maalin päähän Kiia Laineen osumalla, mutta perinteistä GFT-loppukiriä ei tällä kertaa nähty vaan Tamperelaiset pitivät kahden maalin johdon loppuun asti.

Ennakko:
Viime kauden tapaan ottelu käynnistyy naisten liigan kahden kestomenestyjän kohtaamisella Espoossa. Pelkällä GFT nimellä tälle kaudelle lähtevä (ent. GFT/Prinsessat) joukkue on kokenut varmasti tapahtumarikkaimman ”offseasoninsa” ja ei ollut vielä täydessä iskussa SuperCupissa syyskuun alussa. Kyseisestä ottelusta Ilves otti selkeän voiton lukemin 9-1. Nyt kolme viikkoa myöhemmin GFT:n joukkue on ainakin ennakkoon selvästi vahvempi ja se sopii hyvin myös Tamperelaisille. Ilves on harjoitellut jo kesäkuun alusta lähtien ja on esim. harjoitusotteluiden perusteella hyvässä valmiudessa liigakauteen. Osalla pelaajista on pitänyt kiirettä myös maajoukkueen mukana ja vain kaksi viikkoa sitten nämä tapahtumat saatiin kesän osalta pakettiin Suomen taistellessa hienosti Portugalissa jopa paikasta lopputurnaukseen.

Ilves pääsee lähtemään otteluun täydellä kokoonpanolla (14) vaikka varsinkin alkuviikosta on flunssaa ym. ollut osan pelaajista kiusana. Eri asteisia loukkaantumisia on ollut myös erityisesti kapteeni Jonna Hyvärisellä ja Liittocupista sivussa ollella Emilia Jokisalolla, mutta molempien pitäisi olla lauantaina käytettävissä. Kentälle paluun liittocupissa pitkän loukkaantumisen jälkeen tehnyt Anni Karelehto ei ole vielä kokoonpanossa, Mira Teittinen on toistaiseksi vain joukkueen taustoissa ja nuoren pelaajan kehityssopimuksen Ilveksen kanssa tehnyt Lotta Salonen ei ole tällä reissulla mukana.

Ottelu nähtävissä suorana lähetyksenä YLE TV2 klo 15.50 alkaen.