19.3 Futsal-Liiga, 2. loppuottelu

GFT/Prinsessat – Ilves FS 1-2 (0-0)

Ilves FS Suomen mestari otteluvoitoin 2-0.

Toisessa finaalissa pelattiin vähintään yhtä kova kamppailu kuin ensimmäisessä. Tärkeä avausmaali nähtiin 32.minuutilla Elina Myllymäen onnistuessa. Voittomaali tuli 36.minuutin kohdilla Tiina Pöyryn toimesta. GFT tuli ottelussa vielä maalin päähän minuutti ennen loppua, mutta niin kuin monta kertaa aiemmin tällä kaudella Ilves FS pystyi lopussa pitämään niukan johtonsa taidolla ja tuurilla. Tamperelaiset pääsivät juhlimaan jo neljättä peräkkäistä Suomen mestaruutta. Tällä kertaa mestaruus tuli ehkä fyysisesti/henkisesti vaikeimman kauden jälkeen.

Ottelun panokset näkyivät kentällä heti alkuvihellyksestä lähtien. Prinsessojen kotikentällä kotijoukkue oli selkä seinää vasten ja se näkyikin tarkkana pelinä. 1. jakso mentiin tasatahtiin ja molemmissa päissä nähtiin muutama huippumaalintekopaikka. Maalivahdit Petra Häkkinen ja Emiilia Syvänen siivosivat kuitenkin oman tonttinsa mallikkaasti ja loput pelaajien maalintekoyritykset menivät ohi maalin. GFT:llä oli ehkä alussa usea hyvä paikka, mutta Ilveksen onneksi maali pysyi puhtaana. Ilveskin loi organisoidulla pelaamisella hyvää painetta, mutta puolittaiset maalitilanteet eivät johtaneet johtomaaliin.

Toistakin jaksoa mentiin pitkälle nollatilanteessa. Ilveksen kannalta osittain tuurilla, mutta erinomaista ottelua pelannut Emiilia Syvänen mahdollisti tamperelaisten mukana pelissä pysymisen, sekä uhrautuva puolustuspelaaminen.

Ilves siirtyi 0-1 johtoon nopeasta tilanteenmuutoksesta. Jonna Kykkänen riisti pallon ja käynnisti nopean vastahyökkäyksen. Maalin viimeisteli Jonna Hyvärisen syötöstä Elina Myllymäki ajassa 31.48. GFT lisäsi tappiotilanteessa höyryä omaan peliinsä ja vyörytti hyökkäyksiä Ilveksen maalille. Onni oli vihreäkeltaisen puolella ja lopulta ajassa 35.41 Ilves iski toisen osumansa, senkin vastaiskusta. Elina Myllymäki syötti ja Tiina Pöyry viimeisteli takatolpalta. GFT otti tässä vaiheessa käyttöön viimeisen oljenkortensa ja alkoi pyörittämään peliä lentävällä maalivahdilla. Viimeisellä minuutilla GFT:n Maiju Hirvonen kavensikin ottelun Ilveksen puolustuksen hieman haparoidessa oman maalin edustalla. Enempiä osumia ei kuitenkaa nähty ja Ilveksen riehakkaat mestaruusjuhlat olivat valmiina alkamaan.

Kiitokset GFT Prinsessoille hyvästä vastuksesta finaaleissa. Onneksi olkoon ACE:lle Futsal-Liigan pronssimitaleista. Tampereella oli siis tällä kaudella vahva panos naisten Futsal-Liigalla 1. ja 3. sijallaan.

32.min 0-1 Elina Myllymäki (Jonna Hyvärinen)
36.min 0-2 Tiina Pöyry (Elina Myllymäki)
39.min 1-2 Maiju Hirvonen (Daniela Tjeder)