24.3.18, FTK – Ilves FS, 1-5 (1-1), Putaan Urheiluhalli, Tornio.
Ilves FS loppuotteluihin voitoin 2-0.

Tamperelaisten pitkä kahden päivä reissu pohjoiseen toi joukkueelle toivotun tuloksen eli paikan loppuotteluihin. Sarjan katkaisu jo kahdessa ottelussa tietää myös pidempää taukoa ennen finaaleja. Loppuottelut alkavat 2.4 maanantaina, mutta vielä ei tiedetä aloitetaanko ottelusarja kotona vai vieraissa.

Ilves pääsi otteluun hyvällä valmistautumisella Kempeleellä vietetyn yön jälkeen. Ottelun avauspuoliaika ei kuitenkaan ollut Tampereen 1.välieräottelun tapaan Ilveksen hallintaa vaan molemmilta joukkueilta nähtiin hyviä hallintajaksoja. Hyökkäyspeli alkoi kuitenkin vähitellen tuottamaan paikkoja ja 9.minuutin kohdalla Jonna Kykkänen löysi erinomaista kautta pelaavan Tiina Pöyryn diagonaalisyötöllä. Pöyry onnistui ohittamaan vastaan tulevan FTK-vahti Maria Lehdon ja vei Ilveksen 1-0 johtoon. Ilo johtoasemasta jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi, kun heti ottelun jatkuttua Satu Pesonen loukkasi pelin tiimellyksessä nilkkaansa ja FTK:lle aukesi sen ansiosta ylivoimatilanne josta pallo lopulta löysi tiensä Ilves-maaliin ”Suomi-Unkari98 futistyyliin”. Maali merkittiin FTK:n Tiia Juntikalle ”jääkiekkotyyliin” vaikka omasta maalista tällä kertaa olikin kyse. Pesosen loukkaantuminen pakotti Tamperelaisia muuttamaan peluutusta, mutta pohjalle siirtynyt Elina Korsumäki hoiti ensimmäisen puoliajan lopun mallikkaasti pelipaikalla jossa selkeästi harvemmin tulee pelattua. Avauspuolikkaalla Ilves kävi vielä lähellä lisäosumaa Pöyryn laukoessa vasemmalla jalalla tolppaan.

Toiselle puoliajalle vastustaja vaihtoi loukkaantumisen vuoksi maalivahtia. Ensimmäisessä välierässä torjunut Senja Keisu otti Maria Lehdon paikan. Ilves sen sijaan sai toiselle puoliajalle onnekseen Pesosen takaisin ruotuun. Puoliajan alku ei tuonut merkittäviä muutoksia pelin kulkuun. Ilves oli hieman aktiivisempi hyökkäyspelissään, mutta ei löytänyt tietään vaarallisille tekopaikoille. FTK sen sijaan sai saman minuutin aikana pari kappaletta tekopaikkoja ykköstykilleen Juntikalle, mutta tällä kertaa Ilves-maalissa torjunut Lilli Sandström ei ollut enää ohitettavissa. Ilves vuorostaan kilautti tolppaa Jenni Häklin toimesta. Tamperelaiset ottelussa johtoon vei tänä iltana 2+2 tehot saalistanut Emilia Jokisalo. Pesosen syötöstä keskelle haastanut Jokisalo sai napakan kudin aikaan jolla lukemat muuttuivat 1-2:een. Johtomaalin jälkeen Ilves oli mukavuusalueella, mutta FTK tarjosi edelleen tilanteita myös Tamperelais päätyyn. Finaalipelien ”porteille” Ilveksen vei 34.minuutin kohdalla Jokisalo joka pääsi viimeistelemään maalin edestä Jonna Kykkäsen upean esityön jälkeen 1-3 osuman. Muutama minuutti tämä jälkeen kotijoukkue lähti hakemaan tasoitusta ”lentävällä maalivahdilla” mutta varsinkin alkuun Tamperelaisilla ei ollut ongelmia. Lähimpänä kavennusta kävi Linda Tikkanen osumalla tolppaan. Ilveksen voittolukemat kaunistuivat kahdella vedolla ”tyhjään maaliin”. Jenni Häkli vastasi 1-4 maalista ja 1-5 osuman naulasi verkkoihin Maria Mäntylä.

Tamperelaiset jatkavat siis tälläkin kaudella loppuotteluihin, ja pääsevät tavoittelemaan tuplamestaruutta voitettuaan jo aiemmin Final Four turnauksen helmikuussa.