FC Sport – Ilves FS 3-5 (3-2)

Naisten Futsal-Liiga 8.10.2016 Vaasa

Haastava vierailupaikka

Ilves FS aloitti liigakautensa haastavassa paikassa. Vaasan Ammattioppilaitoksen pienikokoinen sali antaa todellisen kotikenttäedun kotijoukkueelle. Paikka on kuitenkin tuttu edellisvuosilta ja tälläkin kertaa pystyttiin voitto lopulta tuomaan kotiin Tampereelle tiukan ja vaikena pelin jälkeen.

Ottelun 1. jaksolla FC Sport aloitti tarkalla puolustuspelillä ja pyrki pitämään Ilveksen poissa parhailta maalintekopaikoilta. Pallonhallinta oli jo heti alussa reilusti Ilveksen hallussa, mutta sitten kylmää vettä tarjottiin niskaan 3. ja 7. minuutin kohdalla. Sport siirtyi jo 2-0 johtoon Jenni Talvelan ja Tiina Takalan maaleilla. Tämän jälkeen Ilveksen peli terävöityi ja ansaittu kavennus iskettiin väkisin Jenni Häklin viimeistelemänä. Maria Mäntylä syöttäjänä tähän kauden avausmaaliin.

Tasoituksessa Anni Karelehto esitti huippuharhautuksensa vastustajan 10m kohdilla saaden jalan vapaaksi: pallo verkkoihin kotijoukkueen maalivahdin Karoliina Muurimäen jalkojen välistä. Muurimäki oli muuten ottelussa erinomainen esittäen hyviä vastaantuloja ja torjuntoja. 3-2 maalin Ilves lahjoitti pian tämän jälkeen. Pallo pomppi ensimmäisellä jaksolla kiitettävästi Vaasalaisille ja harvoista paikoista tuli osumia.

Jakson lopussa Ilveksen kapteeni Mira Teittinen sai iskun päähänsä ja joutui jättämään pelin kesken. Onneksi ei mitään vakavaa kuitenkaan tästä seurannut.

Tauolle 3-2 tilanteesta ja Ilves teki muutamia muutoksia ”ketjuihin”. Tasatahtia jauhettiin useita vaihtoja, kunnes kentällä aina pirteästi liikkuva Jonna Hyvärinen teki oikeaoppisella liikkeellä Jonna Kykkäselle tilaa, jolloin tuloksena oli 3-3 osuma. Tasoituksen jälkeen Ilves sai tarvittavaa virtaa nousta vielä voittoon viime kauden tapaan. Ilves käänsi Sport-hyökkäyksen nopeasti toiseen suuntaan ja Jonna Kykkänen löysi tarkalla pystysyötöllä Häklin joka viimeisteli lukemiksi 4-3. Sport oli tämän jälkeen pakotettu nostamaan prässiä, mutta vieraat pelasivat fiksusti. 5-3 maalissa Maria Mäntylä nosti pallon kohti maalia ja Sport-pelaaja puski sen epäonnekkaasti omaan verkkoon. Lopun paria tilannetta lukuunottamatta puolustus ja maalivahti Emiilia Syvänen kestivät ja tuloksena oli avausvoitto.

Seuraava Ilveksen ottelu on kahden viikon kuluttua Jyväskylässä Yilveksestä voitolla kauden aloittaneen Riemun vieraana. Ensi viikonlopulle kaavailtu ottelu siirrettiin maajoukkueleirin vuoksi.