12.3,Su. Liiga, 2.Välierä, FTK – Ilves FS 3-4 (2-2), Otteluvoitot 0-2, Ilves FS finaaleihin, FTK pronssiotteluun.

Tamperelaiset joutuivat tänään jättämään kentälle aivan kaiken. Ottelusarjan jatkumisesta taistellut kotijoukkue vei Ilveksen äärirajoille. Ottelun lopusta ei dramatiikkaa puuttunut, niin kuin ei pitäisikään pudotuspeleissä. Toisella puoliajalla Ilveksen Liisa Kuulojan hallittu 2-4 sääriohjaus maalinedustalta oli todellinen pudotuspelimaali joka lopulta jäi voittoosumaksi. FTK:n Tiia Juntikan hattutemppu ei sekään edes riittänyt viemään ottelua jatkoajalle Ilveksen taisteltua lopussa uhrautuvasti joka pallosta.

Toisen ottelun alussa ei kummallakaan vielä näkynyt väsymystä eilisestä kamppailusta sekä pitkästä matkasta pohjoiseen vaan ottelu lähti hyvällä vauhdilla liikkeelle. Ilves sai ensimmäisen huippupaikan ajassa 3.11 Emilia Jokisalon osuessa tolppaan. Kuitenkin vain 13 sekuntia myöhemmin tästä verkko helisi Ilves-päässä. Keskialueella lauantain maalin tapaan heikosti pelatusta tilanteesta FTK:n Tiia Juntikka kiitti jälleen ja laukoi 1-0. Avausmaali herätti Ilveksen parantamaan peliään molemmissa päissä. 7.minuutin kohdalla Tiina Pöyry oli lähellä onnistua hyvän karvauksen tuloksena. Viimein 7.32 ajassa vihreillä paidoilla tänään pelanneet Tamperelaiset saivat tasoitusmaalin vapaapotkun jälkitilanteesta. Maali merkittiin lopulta FTK:n omaksi maaliksi. Eniten Ilveksestä tilanteeseen vaikutti maalilla avausottelun tapaan vahvasti häärännyt kapteeni Jonna Hyvärinen. FTK haastoi Ilveksen vielä samalla minuutilla. Ilveksen Satu Pesonen joutui rikkomaan varoituksen arvoisesti omalla kenttäpuoliskolla. 13.minuutin kohdalla FTK:lla oli loistopaikka mennä johtoon vieraiden sekoillessa Juntikan jälleen yksin läpi. Tästä vielä kuitenkin selvittiin ja 2.minuuttia myöhemmin Tamperelaiset rokottivat nopeasti annetusta sivurajasta. Ajassa 14.54 Emilia Jokisalo vei Ilveksen 2-1 johtoon. Jakson loppua kohti Ilveksellä oli 3-4 huippupaikkaa lisäosumiin, mutta ainoa joka enää onnistui tällä puoliajalla oli kotijoukkueen Juntikka. Laidasta läpi päässyt “pivot-pelaaja” viimeisteli tarkasti 2-2 ohi Ilves-vahti Lilli Sandströmin. Tauolle mentiin tasalukemista 2-2.

Toisella puoliajalla alkoi viikonlopun rasitus näkyä etenkin Ilves-leirissä. Suhteellisen vähälukuisella joukkueella pelanneet Tamperelaiset olivat etenkin toisen puoliajan alkupuolella vaikeuksissa. FTK sai aikaan ehkä kauden parasta peliään Tamperelaisia vastaan. Tuomarilinja salli tällä kertaa myös ajoittain kovatkin otteet ja Ilvesläiset olivatkin vaikeuksissa muutamien mielestään selvien “virhetilanteiden” jälkeen. 30. Minuutin kohdata pienen kolhunkin ottelussa saanut Jokisalo nousi Ilves-sankariksi. Jokisalo haastoi vasemmassa laidassa ja laukoi keskeltä kohti maalia ja sinne upposi.
Vain kolme minuuttia myöhemmin ajassa 33.16 kova laukaus kaukaa ohjautui maalilla olleen Liisa Kuulojan kautta verkkoihin (2-4). Todellinen pudotuspelien “ihme”maali. FTK löysi kuitenkin vielä itseltään lisää. Minuuttia myöhemmin Sandström piti Ilveksen kahden maalin johdossa huipputorjunnalla. 35.minuutin kohdalla FTK:n Juntikka oli lähellä maalia kiertäessään jo ohi Ilves-vahdin, mutta Jokisalo oli tilanteessa paikalla. Tilanteesta on vaikea sanoa näkemättä videolta uudestaan oliko siinä rikettä vai ei. Tällä kertaa tuomarit eivät selkeää rikettä nähneet kotiyleisön suureksi harmiksi. Kemi-Torniolaiset siirtyivät “YV-Peliin” ja onnistuivat 38.minuutilla kavennuksessa. Maalintekijä jälleen Juntikka… Kavennusmaalin jälkeen vaihdettiin ”alivoimapelaajia”,
joten jatkopaikan kohtalo oli kaikkien pelaajien ”käsissä”. 38.42 ajassa Jokisalo laukoi hyökkäyspään vapaapotkusta ylärimaan ja mielessä kävi jo monta asiaa FTK:n hyökätessä vimmatusti viimeisellä minuutilla. Lopussa Ilves kesti kuitenkin pari tuomareilta näkemättä jääyttä ”virhettä”, hetkeksi pysähtyneen pelikellon ja muun henkisen/fyysisen rasituksen. Helpottava loppuvihellys 3-4 lukemissa vei Tamperelaiset loppuotteluun. FTK:lle pettymys oli suuri. Heille kuuluu kiitokset kovasta vastuksesta. Erityisesti Tornion ottelu oli varmasti yksi heidän parhaista esityksistä tällä kaudella (Ilvestä vastaan).

Ilves FS naiset pelaavat siis tämän viikon lauantaina ensimmäisen loppuottelun. Vastaan asettuu tuttu kilpakumppani GFT/Prinsessat Espoosta. GFT voitti omassa välieräsarjassa ACE:n suoraan kahdessa ottelussa.

1.Finaali Ilves FS – GFT/Prinsessat La 18.3 klo 13.00 Pirkkalan Liikuntatalossa.
2.Finaali GFT/Prinsessat – Ilves FS Su 19.3 klo 15.00 Opinmäen koulu, Espoo
3.Finaali (Tarvittaessa) Ilves FS – GFT/Prinsessat (Alustavasti) 25.3 La.

1.Finaaliottelu täynnä jännitystä, Ilvekselle ensimmäinen kiinnitys mestaruuteen jatko-ottelun kautta.